Over ons

Over ons

Wij zijn Wim en Ingrid de Man en wonen in Lienden met onze Hovawart Dorena, logeerhondjes Pomerianen Jip en dochter Pip. 
Vanaf dat we zijn gaan samenwonen hebben we honden in huis, heb ik enkele opleidingen gevolgd in de hondenbranche.  Hondentrimsalon Dusty opgezet in 1990, gedragstherapie in Barneveld gevolgd, O&O instructeur en Sporthonden massage en CMFR Therapie (canine myofascial release) afgerond.

Na enkele jaren trainen met Mechelse, Hollandse herders kwamen we via kennissen in contact met de Kraski Ovcar. Deze hebben we 15 jaar gehad en 3x een nestje mee gefokt. Daarbij kwam onze eerste Tornjak reu Sokol. Sokol is bijna 13 jaar geworden. Onze ervaring is dat de berghonden goed funktioneren binnen het gezin en andere dieren op ons erf.

Ik wilde graag weer gaan trainen met een hond, maar wel de rust van de berghond erin hebben. We waren het er over eens, na rasinformatie en inlezen op sites van Hovawart-liefhebbers, dat het een Hovawart moest worden. De zoektocht bracht ons naar Duitsland en bij Elisabeth Dendl en Uwe Wilksen van Haus Luka en Tübinger Tor mochten we een pup reserveren.

De pup, Dorena, die zij hadden gereserveerd voor ons, was gelukkig ook de pup die wij zelf eruit gezocht hadden. We waren verliefd. Na 3x haar bezocht te hebben in het nest, mochten wij de lange reis naar Nederland maken. Bijna de hele weg heeft deze dame geslapen.

Dorena gaat regelmatig mee op reis, is een prettig reisgenoot in restaurants, hotels of campings. In losloopgebieden voor honden negeert ze de meeste honden, hardlopers en fietsers kunnen er zonder problemen langs en is vriendelijk voor andere wandelaars. Op eigen terrein kan ze behoorlijk blaffen naar vreemden, het is dan ook haar HOF, die ze wil bewaken. Hier is het ras uiteindelijk voor gefokt. Voor ons is het een geweldige hond, die veel plezier geeft binnen het gezin, altijd in je buurt is, maar ook heerlijk vindt om mee te gaan naar het trainingsterrein. Dorena heeft inmiddels een aantal gehoorzaamheidsdiploma’s en IGP1 en IGP2-certificaat.